Paine cu rosii si busuioc

de leoflori in Piine, 7 Iun 2009 | 5529 vizualizari

 

Paine aromata

 

INGREDIENTE

  • 3 Linguri ulei de masline
  • 180 ml. apa calduta
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 Lingura zahar
  • 500 gr. faina alba
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 rosii potrivite taiate cubulete mici si scurse bine
  • 4 lingurite busuioc uscat (sau 2 Linguri busuioc proaspat)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rosii si busuioc:

Am amestecat drojdia cu faina , le-am lasat 15 minute.
Apoi am adaugat sarea, zaharul, ulei , apa, busuioc si am framantat.
La sfarsit am pus si rosiile si am framantat, adaugand cateva prafuri de faina pana s-a dezlipit aluatul de castron. Am lasat la crescut la cald 1 ora. Pe masa infainata (aluatul era cam lipicios) am dat o forma de franzela, am pus in tava si am lasat iar la crescut 30 minute.

Am uns cu ou batut si am copt in cuptorul incins tare, cca 25 minute pana a iesit scobitoarea curata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Lilia 1

19.07.2009, 15:02

Foarte tare! Dupa ce am innebunit adminii site-ului ca nu mi se activa contul( tot din vina mea pana la urma) , am aflat si eu in sfarsit, ca nici nu aveam nevoie de cont ca sa scriu comentarii la poze
Deci vroiam sa zic ca am facut si eu painica, intre timp i=am scris si autoarei dragute pe blog. A iesit suuuuper si cred ca mai fac si azi ca atunci am apucat sa mananc doar doua felii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine alba cu seminte la masina de paine